söndag, juli 29, 2007

Harry Potter och Fenixorden - filmen...

Igår var vi som sagt och tittade på nya Harry Potter-filmen.

Och visst var den bra, men när man har läst boken så saknar man bortåt 90% som inte finns med i filmen.

Nu var ju filmen drygt två timmar lång, så att man inte kan få med allt i filmen förstår jag ju. Men ändå. Jag saknade massor! Sirius Blacks mammas porträtt bland annat...



Nu ska vi ut och åka fyrhjuling. Jag har bara kört sexhjuling förut, men det var många år sen.

lördag, juli 28, 2007

Semester!

Nu har jag och min hund åkt till J över helgen. Det blir min semester i år. Om man bortser från SM-helgen då förstås... (Om Miss UD får som hon vill så får jag nog lov att spara några semesterdagar till februari nästa år...)

Idag ska vi på bio, vi ska se Harry Potter och Fenixorden. Det ser jag fram emot! Vi ska åka och kolla på en ny husvagn också. Jag ska inte ha nån ny husvagn (även om jag säkert kommer att bli sugen!), men det kan vara roligt att se vad som finns.

Jag har köpt den sista Harry Potter-boken, på engelska. Har inte kommit särskilt långt i den måste jag nog erkänna. Jag är inte så van att läsa på engelska. Men jag vill veta hur det går!!!

onsdag, juli 25, 2007

Rustad för regn och rusk!


Min hund har fått ett regntäcke. Se så fin han blev!

tisdag, juli 24, 2007

Stelpa i det gröna.


Stelpa är sugen på kraftfoder trots allt mumsigt grönt. Dessutom undrar hon vart hennes båda barn är.

måndag, juli 23, 2007

Flower power!


Min Krasse har börjat blomma. Jag gillar Krasse, det är en sån tacksam växt. Det blir så mycket av så lite...

Odjur som bits.


Jag tycker inte om bromsar. Odjuret Broms alltså.


Dom bits. Och jag är allergisk mot dom ibland. Nu till exempel.



En broms bet mig på höften igår, så nu är jag varm, röd och svullen på ett område som är 10 x 15 cm stort. Och så kliar det nåt så infernaliskt. Speciellt när jag har tätt åtsittande byxor som ridbyxor på mig.
Men jag är ändå glad över att det var på höften den bet mig och inte på handen, för då hade handen varit obrukbar i nästan en vecka. Och det har jag verkligen inte tid med!

söndag, juli 22, 2007

Framsteg?

För övrigt har jag hunnit rida tre lektioner för Camilla på en vecka. Det är så roligt!!!

Das war alles...

Jaha. Så var det över för det här året.

Nu är det tomt på byn igen. Livet återgår till sin vanliga lunk. Alla sitter hemma och svär över att det aldrig händer nåt. Och om det händer nåt så går man inte dit för "ingen annan ska ju dit".



Nu ska jag ut och leka med röjsågen under häststaketet i sommarhagen. Kanske att strömmen orkar ta sig hela vägen runt efter det...

onsdag, juli 18, 2007

Visdomsord...

Man ska inte äta torkade plommon och aprikoser som godis strax innan man ska ut på lokal.


Det luktar så illa för dom som ska in på toan efter en...

måndag, juli 16, 2007

Vecka 29.

Nu är det Veckan. Veckan med stort V.

Veckan när hela bygden lever upp, och det rör sig i centrum. Det rör sig så mycket att man blir arg för att man inte hittar nån parkering. Och det är KÖ till kassorna i matvaruaffärerna.

Men det positiva överväger det negativa med flera ton.

Äntligen är veckan här när Malung lever!

Svart stig.



Av: Åsa Larsson

En riktigt bra deckare tycker jag. Möjligtvis att man hade velat veta mer om vissa bipersoner, men intrigen var bra och jag kunde inte klura ut upplösningen i förväg.

Dock kunde jag inte läsa den här boken om det var lite mörkt ute heller. Kalla mig chicken...

söndag, juli 15, 2007

Dagens begivenhet.


Alla bröderna Sedin är här och ska spela hockey. Deras pappa också. Och Per Elofsson. Och många fler. Jo då, jag vet att det är mitt i juli. Det går att spela hockey ändå.

fredag, juli 13, 2007

Kvack kvack...


Min hund är lycklig just nu. Han har fått en ny pippi-leksak som kvackar. Det är bland det roligaste som finns att leka mord med tycker han.

torsdag, juli 12, 2007

Slutet är nära.

Alldeles strax vänds kosan hemåt för att få stanna där mer än tre dagar. Det känns himla bra. Samtidigt som man så klart kommer att sakna sina jobbarkompisar...

Tre veckor semester låter ganska lite, men om jag håller mig frisk hela tiden kommer jag nog att vara rätt rastlös den tredje veckan... Jag funderar på att eventuellt ta ett par veckor ledigt i höst i stället, kanske när det lugnar ner sig. Om det lugnar ner sig.



På agendan misstänker jag att "Gräsklippning" står högst på listan. Och så fyller brorsan år idag så vi ska gratulera honom i morgon kväll.

4 timmar kvar...

Alltså.

Det är F Y R A timmar kvar till S E M E S T E R!!!


Oh happy days are here again!

Tvätt av våran smutsiga byk...

Jag tycker inte om det nya företaget som hämtar våra smutsiga arbetskläder och lämnar tillbaka dom rena.

Dom kommer inte på utlovad dag. Antingen kommer dom en eller flera dagar innan så att vi inte hinner lägga några kläder i tvättsäcken. Eller så kommer dom inte alls och man får hålla på och ringa tvättföretaget som anlitat dessa nya entreprenörer för att efter mycket möda och stort besvär äntligen få lämna ifrån sig tvätten.

Dessutom verkar dom här nya tycka att vi ska gå nakna, för de har väldigt svårt för att lämna tillbaka tvätten.


Idag ska jag ringa tvättföretaget igen och klaga, bara de öppnar telefonväxeln nån gång. (Det är dålig stil att bara ha öppet mellan kl 8-16.)

Fördömd.



Av: Johanne Hildebrandt

Brrr, en ruggigt bra bok! Jag hade svårt att lägga den ifrån mig, samtidigt som den ibland blev så hemsk att jag var tvungen för att kunna sova...

Den handlar om Helena som jobbar som arkeolog på en urgrävning uppe i norra Sverige när hon finner en välbevarad mumifierad (stavas det så???) kvinnlig kropp.

Mer tänker jag inte berätta. Läs boken istället!

Btw. Jag tänker behålla mitt ex av boken...

onsdag, juli 11, 2007

Kvällens aktivitet.

Ikväll ska jag läsa ut min bok... Inte många sidor kvar!

"Jag är sjuk! Jag är sjuk!"

Kollegan Mr L (Attans så många L vi har här på jobbet! Men den här gången är det en herre.) har en hel del kroppsliga problem som gör att han äter mycket mediciner, bl a urindrivande tabletter. Eller pisstabletter som vi kallar dom här.

Igår kväll när vi var iväg och åt berättade han om en episod som inträffade för några år sen innan han hade lärt sig hur medicinen fungerade.

Han och frugan skulle ner på stan, och strax innan tog han en tablett. Det gick inte bättre än att han blev akut kissnödig när de var där på stan och han smög in mellan ett par containers för att "lätta på trycket". Varpå en dam med barnvagn passerade och blängde ilsket på honom. "Nöden har ingen lag" tänkte Mr L men tyckte väl att det var lite genant.

"Jamen det är ju förargelseväckande beteende!" sa jag och Mrs L i munnen på varandra angående den blängande damen. "Du kan ju bli straffad för det."
"Han äter ju medicin, då kan det väl inte vara olagligt!" sa Mr K-Å. "Du får ta med dig medicinlådan när du går på stan!"

Varpå jag, Mr L och Mrs L (inte gifta med varandra utan en beteckning för att ni läsare ska kunna skilja på den manliga och den kvinnliga L) såg framför oss hur Mr L står inklämd mellan två containers kissandes med hjälp av ena handen, den andra handen håller upp en medicinlåda över huvudet samtidigt som han ropar till förbipasserande "Jag är sjuk! Jag är sjuk!".

Behöver jag tillägga att detta genererade dagens gapskratt???

tisdag, juli 10, 2007

Två ben att stå på.

Jag är glad att jag har två ben att stå på, så att jag står stadigt när det blåser kring öronen här på jobbet.

Och jag är lika lättad varje gång jag inte är inblandad.



Vi behöver semester nu. Allihop.

Höga klackar.



Av: Anna Maxted

En dålig bok. Inte läsvärd.

Det tog mig flera dagar att traggla mig igenom den. Och jag läser ändå inte långsamt. Den är liksom så platt, ytlig. Alla fördomar finns med i den här boken.

PS: Jag skänker bort mitt ex om nån är hugad spekulant???

måndag, juli 09, 2007

Serious shopping!

Förresten.

Jag gjorde världens fynd bland marknadsstånden i lördags!

Ett Boett Regntäcke för endast 200 kr!!! Det är inga fel på det! Förutom att det är en "gammal modell"... Som om mina hästar skulle bry sig om det???



(För er som inte är insatta i hästvärlden; Boett-täckena är de i särklass bästa täckena jag har använt nån gång till mina hästar. Men normalt sett kostar de bra mycket mer än 200 kr. Närmare bestämt 1800 kr + frakt och postförskottsavgift...)

Resultat SM i femgång.




Magnús Skúlason vann SM i femgång på Hraunar, med poängen 7,38.








Tvåa blev Johan Häggberg på Oddur med totalpoängen 7,36, alltså bara två hundradelar sämre än Magnús.





Enda tjejen i finalfältet var Frida Dahlén på Reykur. Hon slutade på en finfin fjärdeplats!








Förra årets SM-mästare i femgång, Tóti Arnarson, slutade på femte plats med Ymir.

söndag, juli 08, 2007

Nytta och nöje.


På en promenad kan man göra mer än bara plocka bajs. Man kan titta på hällristningar också.

Och regnet bara öser ner...


Ási väntar på bättre väder. Det är ju SM! Solen ska skina, det ska vara varmt och skönt! En njutning att sitta och titta på läckra ekipage!

fredag, juli 06, 2007

Framme.


Nu sitter vi på läktaren och tittar på uttagning i T2, en av töltklasserna.

On the road again...


Nu är vi på väg till SM och Norrköping!

torsdag, juli 05, 2007

Snart...

Om si så där några minuter åker Y och H från hemorten ner hit, och i morgon bitti drar vi husvagnen till Norrköping och Islandshäst-SM!

Och det blir FEM stjärnor. Minst.

Igår var ju jag och L utbjudna på mat. Det blev en italiensk restaurang som heter Ristorante Alfie. Väldigt mysig tycker jag (som är van vid mindre pretentiösa ställen med lysrör i taket på min hemort).



Jag åt Lammfilé på tomat och grönsaksbädd med vitlök och fetaostkräm och till det råstekt potatis. (Varför varför varför tog jag inga kort på maten???)



Och så grädden på moset. Efterrätten. Dom hade FRITERAD CAMEMBERT MED VARM HJORTRONSYLT!!!
(Fast jag fick en vaniljglasskula till också...)




Åhhh så gott allt var!

onsdag, juli 04, 2007

Party party!

Oj oj, nu måste jag avsluta för idag!

Jag och kollegan L är utbjudna ikväll av firman som städar här. Det ska nog bli roligt tror jag.

Vacker, vackrare... Jag?


Miss Upsey Daisy undrade om jag blev vacker hos frisören igår.
När man ser ut som mig är inte håret det första man lägger märke till hos mig om man säger så.

Jo, det var så sant...

Jag jobbade efter friseringen igår. En hel halvtimme. Så det gick bara åt två komp-timmar.

Första paret ut...



Jag måste ju införskaffa tre par skor då de andra är utslitna.

Nu har jag hittat par nummer ett i alla fall. Letade även efter par nummer två igår (ett par sandaler - såna grövre som man kan gå långpromenader med), men det fanns inga i min storlek. Har missat att alla affärer verkar ha rea på skor just nu.

Dom jag köpte igår var det tyvärr inte rea på, men sköna är dom!

tisdag, juli 03, 2007

En ovanlig dag i juli.

Idag ska jag sluta redan kl 16. Jag har nämligen tid hos frisören här på arbetsorten. Det känns nästan som halvdag när man slutar så tidigt! Fast kanske borde jag återgå till jobbet när saxdamen är klar med mig.

Men...

Efter inventeringen av mitt skoförråd i söndags måste jag nog åka till köpcentrat här i staden och införskaffa hela TRE par skor. Jag avskyr att köpa skor. Men varför inte åka och åtminstonde KOLLA på skor istället för att jobba? Fast det är ju ruskigt tråkigt att åka till köpcentrat själv...

Nej, nu är det dags att göra några index-beräkningar.

Titta vad jag hitta´!

Råkade ramla på en ny rolig blogg idag. Den där Häxan verkar ha ett... hmmm... intressant liv. Eller nåt.

Mmmm...

Marabou!

Jag har en halv chokladkaka "Dajm" i husvagnen.


Jag ska gå (?) och hämta den nu.



Edit: Och det är precis lika gott som jag tänkte mig!

Aldrig får man vara riktigt glad.

Igår var jag så glad för jag hade fått sova en hel natt utan att ha just nåt ont alls.

Och jag var in på Eldhestars hemsida och hittade en resa jag vill åka på. (Men jag har nog varken tid eller råd i år tyvärr.)


Idag tog det mig en halvtimme att ta mig ur sängen. Falsk ischias tror jag att det kallas. Mitt vänstra ben hänger inte riktigt med, utan det gör så ont så fort man försöker använda benet. Det skär rakt genom hela benet så att det viker sig. Obehagligt.

Jag vet dock att det blir bättre vid rörelse, men det gör ju så förbannat ont att röra sig!


Nåja, jag har ringt kollegan J om ett telefonnummer till en osteopat här i staden. Hoppas han har tid att hjälpa mig.

måndag, juli 02, 2007

Brorivning.


Här river vi gamla bron över Alsterälven. Det är lite järn i den...

Fläckflugor.

När man är ute och går eller rider eller så, brukar ju de här jättejobbiga fläckflugorna surra runt huvudet på en.

Men rätt som det är försvinner dom!

Är det så att dom har ett revir och man precis har passerat gränsen? Eller är dom bara helt enkelt trötta i vingarna?

Painless.

Jag har nästan inte haft nåt ont alls i natt!!!

Det är nog flera månader sen sist. Det måste bero på att jag plockade in ved i vedboden igår. Filémusklerna fick sig en rejäl omgång och blev så trötta att de valde att slappna av för en gångs skull. Fastän jag sov på mage.

Nån som vet nån här på arbetsorten som behöver ved-hjälp???

söndag, juli 01, 2007

Flugor...


Vet inte om det syns på bilden, men flugorna är äckligt jobbiga just nu.