söndag, maj 31, 2009

Oooh...

...en sån helg! Vilket väder!

Strålande sol, från morgon till kväll.

Jag har haft förmånen att ha Kråkan här hemma och har varit ute och ridit vid halv åtta-tiden både lördag och söndag. Bara så underbart! Och så mycket det var kvar av dagen när jag var klar med hästarna! Jag har kunnat hitta på en massa saker att göra - och har haft tid också...

Ett snabbt besök på vårmarknaden blev det igår. 10 munkar inhandlades, sen var pengarna slut... Eller rättare sagt, jag sparar pengarna till nästa helg istället och köper sommarblommor. Det där med att trängas med en massa folk är inte min kopp te direkt.

På kvällen kom K och J hit och grillade. Med en nypåfylld gasoltub gick det alldeles utmärkt. Och gott blev det också.

På förmiddagen idag var vi till fäboden och firade mors dag med tårta och saft. (Eller kaffe för dom som av nån underlig anledning hellre dricker det.)

En del av eftermiddagen ägnades åt att slåss mot de ilskna pissmyrorna som inte gillade att jag bar bort kossornas järngrindar. Två grindar är kvar, men jag avvaktar tills jag är klädd i nåt mer heltäckande. De står mitt i myrornas revir nämligen, och det gör ont när myrorna bits.

Hade jag nu haft en chipspåse hade helgen varit fulländad, men det sägs att man kan inte få allt här i världen. Och det kommer aldrig att hända att jag tar bilen den dryga halvmilen ner till centrum för att enbart handla godis eller chips. Cykla? Det är ju jobbigt!!!

På begäran...


Här är "badkrukan". Tyvärr hann jag inte fota honom simmande, han menade på fullt allvar att han skulle hälsa på Stelpa och Kråkan men gav upp halvvägs och simmade tillbaka.

fredag, maj 29, 2009

Äntligen hemma!


Nu går Stelpa och Kråkan i hagen hemma hos mig. Alldeles underbart!

torsdag, maj 28, 2009

Btw.

Idag kom jag ihåg att laga matlådor.

Det blev fyra lådor ugnsgratinerad kassler & ananas med ris och rosépepparsås. En gammal "högskolerätt"!

Självplågare.

Inte nog med att jag utsätter mig för risker som att ramla av hästar och så. Nu har jag dessutom köpt en spikmatta att pina mig med.

onsdag, maj 27, 2009

Nystart!

Igår kväll och nu ikväll har jag grundoljat ytterdörrarna till stallet.

I morgon, om jag orkar efter massagen, ska jag börja måla med svart lasyr.



Och precis nu kom jag på att jag har glömt att laga matlåda till i morgon. Tur att jag har några i reserv i frysen...

tisdag, maj 26, 2009

Sightseeing?

Idag har jag deltagit på en busshållplatsinventering. Hela dagen.

Fyra personer i en fullstor buss för linjetrafik. Inklusive chauffören.


Tack och lov för att det är ett helt år till nästa gång.

måndag, maj 25, 2009

Mitt fel...

Jag och Kråkan gick omkull idag. Jag visste att han var rejält trött i benen, men jag ville ändå "bara" tölta nerför den där sista backen.

Längst ner i backen snubblade han.

Vanligtvis brukar de på sin höjd gå ner på knä när de snubblar, men stackars Kråkan fick inget fäste och när jag hade åkt av så landade han "mjukt och bekvämt" på mitt vänstra smalben.

Skrubbsår fick vi båda två. Mitt vänstra underben känns inte så behagligt det heller. Men det är i alla fall inte av. I morgon visar det sig om Kråkan är halt eller om allt gick bra i övrigt för honom.

Helgbestyr.

Gårdagen ägnades till viss del åt att kontrollera elstängslen. Aggregatet indikerade att det var fel någonstans, och ett enkelt test visade att felet fanns i kohagarna på andra sidan vägen. Det visade sig efter många om och men att det var på två ställen eltråden hade kommit i kontakt med fårstängslet vilket orsakar jordfel.

Vi tapetserade slut på rullen - nu måste det beställas en till innan vi kan färdigställa. (Det är inte hemma hos mig det har målats och tapetserats, jag har bara hjälpt till.) Som tack för hjälpen bjöd Y mig på mat, och när jag var ner till byn för att köpa hämtmat träffade jag en gammal kollega och hans hundar på väg till jobbet. Han hade planerat att komma och fika hemma hos mig, men det blev inte av eftersom jag inte var hemma. Synd! Men det kommer fler tillfällen. Han passerar ju två gånger i veckan ett bra tag framöver...

Kråkan fick vila igår. Han hade date med veterinären/tandläkaren i lördags och fick tänderna raspade. Det behövdes, även om det inte var nån katastrof. Skönt att ha det gjort i alla fall.

fredag, maj 22, 2009

Koncentratiooon, om jag får be!

Jag jobbar idag, på det här företaget existerar inga klämdagar. Det var dessutom utlovat regnväder, så jag hade ingen lust att slösa bort nån semesterdag.

Nu när det ändå är så pass många som har tagit ledigt så tänkte jag att jag har världens chans att i lugn och ro kunna läsa ikapp sånt som hamnat på efterkälken. Det är bara det att koncentrationsförmågan inte är på topp idag. Det verkar vara FÖR lugnt...

Kompis, det går bra nu...

Det var dags för en ännu en resa till bilprovningen den här veckan, den här gången var det hästtransportens tur att synas i sömmarna.

Jag verkar dock ha flyt, eller så är besiktningsgubbarna bara på allmänt bra humör, för det blev "betyget" UA den här gången också!

tisdag, maj 19, 2009

Kommunikation?

Det har varit tjorvigt mellan pojkarna på en av mina avdelningar. Det har till och med varit så illa att smockan har hängt i luften.

Idag kom den ena upp och sa att det får vara nog nu - något måste göras. Idag.

Eftersom det hela grundar sig på sånt som inträffade "före min tid" så ville jag att min chef skulle vara med på ett möte, och som tur var hade han tid. I stort sett handlade mötet om att ge P och S tid att prata igenom allt som de retade sig på, jag och chefen satt mest och lyssnade.

För att underlätta att gemensamt planera verksamheten beslöt vi att fortsättningsvis ha korta måndagsmöten, när vi tillsammans går igenom vad som ska göras under veckan och vem som ska göra vad. Förhoppningsvis kommer detta att innebära att motsättningarna minskar, men de kommer nog aldrig att bli "bästa vänner"...

Collegetröjeklänning...

Kommer ni ihåg dom? 80-talet, vad ska vi gissa, senare hälften tror jag.

Jag sydde en i slöjden, en svart, och tro det eller ej, jag har den på mig nu. Jätteskön, verkligen, men aldrig i livet att jag skulle visa mig offentligt i den...

måndag, maj 18, 2009

Status husvagn: UA.

Husvagnen klarade både den obligatoriska besiktningen och den frivilliga kontrollen av gasolledningarna UA.

Gissa om jag är lycklig!


Update: Nu är min husvagn officiellt TILL SALU!

lördag, maj 16, 2009

ESC.

Jag hade huvudvärk redan innan spektaklet drog igång.

Jag tror att jag skippar resten och går och lägger mig istället.

Och så var det det här med att...

...hålla tidsschemat.

Om ni till äventyrs ska arrangera nåt, t ex boka en Equiterapeut, så se till att kommunicera med alla inblandade och håll koll på tidsschemat!

Det är inte roligt att anlända med sin häst strax före tolv och sen tvingas vänta, vänta och vänta ända till kl 16 innan det blev min tur.

Om oförutsedda förseningar inträffar, fråga åtminstone de ditresta om de vill ha en smörgås eller nåt. Om man har ätit frukost kl 8 är man rätt hungrig framåt middagstid och då kan det hända att Tess blir väldigt otrevlig.

:-/

fredag, maj 15, 2009

Maskiner, maskiner, maskiner...

I dagarna två har jag, M och B gått omkring på ett flygfält. Vi har gått. Och gått. Och gått... En massa anläggningsmaskiner av alla möjliga slag och alla möjliga åldrar. Och tillbehör!!!

Hur mycket intressant som helst, saker som jag inte hade en aning om att man ens kunde komma på tanken att tillverka...

Hotellövernattningen, den som jag var lite nervös inför, blev mycket lyckad! Vi fick en "svit" bestående av två sovrum, så jag hade ett eget rum utan att vara ensam. Snarkningarna jag hörde från andra rummet fick jag på köpet...

Att middagen igår intogs först vid 23-tiden kan bara förklaras med att tiden går fort när man har roligt!!!

måndag, maj 11, 2009

Övernattning.

På torsdag och fredag ska jag på mässa. Jag och kollegorna M och B. Vi ska dela hotellrum.

Fast om jag har fattat det rätt så består vårt hotellrum av två rum. Så då kan ju jag få det ena så får de det andra.

Jag har bestämt mig för att tro på min tes att vi får ett två-i-ett-rum. Då behöver jag inte gå omkring och vara nervös.

En höghalsad overallpyjamas, tack!!! Någon?

Bestulen?

Jag kollade lamporna på min husvagn idag inför besiktningen på måndag.

Det är ju inte så lätt att kolla backljus och bromsljus själv, men men hjälp av en fyllhammare lyckades jag kolla bromsljusen i alla fall. Efter lite klurande kom jag på hur jag skulle kolla backljusen, men där lyste ingen av dem.

In efter en stjärnmejsel, skruvade av glasen - bara för att upptäcka att det inte satt några lampor i! Många tankar for genom huvudet, framförallt att nån "lånat" lamporna utan att fråga.

För säkerhets skull ringde jag förre ägaren och frågade lite fint om backljusen. Han skrattade så han nästan satte i halsen. Backljusen har aldrig någonsin fungerat. Det finns inte ens en lag om att det måste finnas backljus på släpvagnar av någon sort...

Och när jag tänker efter riktigt noga så berättade han nog det här när jag köpte husvagnen, men troligtvis var jag så nervös inför att köra ett helt okänt ekipage stort som ett helt slagskepp att jag helt enkelt inte tog in informationen. Nåja, nu vet jag! Och bara jag byter en av positionslamporna så ökar chanserna för att husvagnen ska gå igenom besiktningen UA.

Sedan återstår "bara" försäljningen...

söndag, maj 10, 2009

Livserfarenhet.

Jäst som passerat bäst före-datum med typ tre månader går alldeles utmärkt att baka med.

Reflektion.

En vän är ledsen. Jätteledsen. Hjärtesorg precis som jag hade för drygt ett år sen. Precis lika fast ändå helt olikt. Hon är hon och jag är jag. Olika saker uppfattas olika, man tänker olika och reagerar olika. Och olika livssituationer så klart.

Jag visste hela tiden att det skulle gå över, att livet fanns kvar där borta, på andra sidan sorgen. Men jag visste också att jag var tvungen att genomlida "helvetet" först, och ingen annan kan göra det åt en. Vännerna fanns där, men jag klarade inte av att ta emot deras stöd helt och hållet förrän den värsta sorgen hade lagt sig.

Jag är en sån som helst är ledsen ensam, så jag får tänka mina elaka tankar, tycka synd om mig själv, fundera på om livet verkligen är värt att leva och vad jag ska göra om det inte är det. Att vara så ledsen och tänka så mörka tankar tar på krafterna och svaren blir så komplicerade med en massa följdfrågor som också måste besvaras att det till slut är enklare att acceptera skiten som den är, jobba sig igenom den och sen återgå till livet och göra det bästa av situationen.

De flesta av mina vänner och kollegor fick reda på det via den här bloggen, antingen läste de bloggen själva eller så berättade de som läser för de som inte läser. Det var så skönt att veta att alla på jobbet visste vad som hade hänt när det var dags att börja igen efter jul- och nyårsledigheten. Varje gång jag var tvungen att öppna munnen för att berätta var det som att vrida om kniven i hjärtat ett varv till.

Jag valde att kapa alla band - ingen kontakt alls - vilket han respekterade och var stark nog att hålla fast vid när jag vacklade. Att vi inte var sambos och dessutom bor 20 mil ifrån varandra var (och är) en enorm lättnad. Ingen som helst risk att tvingas "springa på varandra" i affären, inga praktiska detaljer som bara måste lösas.

Jag vet inte om jag är tillbaka på utgångsläget än, men jag tycker själv att jag har ett helt okej liv, ett bra liv. Ett liv som duger åt mig. Vissa dagar är bättre och andra är såklart sämre. Det är upp till mig att skapa mig ett bra liv, ingen annan kan göra det åt mig. Om jag någonsin hittar någon att dela mitt liv med, någon jag vågar ge mitt hjärta till, så ser jag det som en av livets guldkanter. Det är fortfarande mitt ansvar att mitt liv blir bra.

fredag, maj 08, 2009

Cool kille.

Han är verkligen en ROCKSTAR!!!

Vem?

Dregen såklart!

torsdag, maj 07, 2009

Dumt. Eller bra.

I matlådan i morgon och nån annan dag är det grillad kyckling med ris och currysås.

Jag bestämde mig för att jag minsann skulle göra currysåsen från grunden själv och därmed slippa smakförstärkaren natriumglutamat, sagt och gjort.

Sen kom jag på att den färdiggrillade kycklingen jag köpte naturligtvis innehåller smakförstärkare...

Nåja, jag har i alla fall minskat intaget av natriumglutamat! Man får vara glad för det lilla.

Dömt att misslyckas.

Man kan ju tro att jag skulle få äta ifred nu när jag har lärt mig att koppla bort telefonen under mina matraster.

Haha.

Nu kommer de och hälsar på istället.


Dags att låsa dörren eller???

En stilla undran.

Det där med 40 timmars arbetsdag...

Hinner ni med allt ni ska göra?!? Jag hade inte tackat nej till några timmar till - förutsatt att dygnet förlängdes lika mycket som arbetsdagen...

Funderar skarpt på att börja jobba halv sju istället för sju. Åtminstone tills jag kommer ikapp... Fast jag vet inte om jag orkar gå upp en halvtimme tidigare.


Jag ska fundera lite mer på det under helgen.

Flockliv.

Igår släppte vi hästarna i sommarhagen!

Meningen var att ett ettårigt arabsto skulle gå tillsammans med våra islänningar, men hon var så rädd för våra hästar att vi fick ge upp. I två timmar försökte vi få henne att få kontakt med Kråkan, Lilja och Bangsi, men till slut gav vi upp.

Kråkan var väl inte världens snällaste och Bangsi upplyste henne om att han minsann är hingst - om än inte könsmogen... Lilja höll sig mest i bakgrunden.

Trots att vi höll undan Kråkan så fortsatte Missy att springa, hon tog ingen som helst kontakt med våra åringar och när de försökte ta kontakt med henne flydde hon. Mina åringar är väl sisådär två decimeter lägre än henne...

Efter att Missy sprang genom stängseltråden tog vi beslutet att ge upp, och hon fick åka hem igen. Därefter släppte vi ihop våra hästar med grannens två islandsvalacker. Det blev lite skrik, men Kråkan skyddade åringarna genom att faktiskt valla bort Hrimnir, och vi kunde lämna hästarna utan att behöva känna oss oroliga för krångel och tjafs.

Nu ikväll var jag och grannen dit och lade ut hö åt hästarna, och om nån dag har nog lugnet fallit över livet i hagen. Det är lite tjorvigt mellan åringarna och Hrimnir, men inget att oroa sig för. Det går över...

onsdag, maj 06, 2009

Förberedd.

Så där.

Radion är påslagen.

Markisen nerdragen.

Fönstret öppnat.


Nu kan jag skriva protokoll för mötet igår!

tisdag, maj 05, 2009

Tag lärdom!

Jag måste nog inse fakta.

Men det känns lite "så där", för jag vill ju vara tillgänglig om mina "pojkar" vill mig nåt...

Fast ska jag få äta frukost och middag i fred så är jag så illa tvungen att koppla bort telefonen. Att folk inte fattar att man äter mellan kl 9-9.30 och 13-13.30???

lördag, maj 02, 2009

Att jag aldrig lär mig...

I morse vaknade jag, full av energi.

I tanken planerade jag min dag och jag blev på så gott humör att jag till och med drog igång tvättmaskin.

Tyvärr stupade hela planeringen redan en halvtimme senare när jag av en lyckträff nästan snubblade över en nyfödd kalv, en liten tjur blev det den här gången - och för en gångs skull född under rätt årstid!

Det blev en lååång dag. Ridning. Presentshopping. Däckbyte. Sommarhageuppsättning. Och jag misstänker att morgondagen blir nästan lika lång. Tur att det snart är måndag så man får vila upp sig på jobbet...