fredag, oktober 30, 2015

Upp. Ner. Upp. Ner.

Nä, nu vill jag inget mer.

Kan vi inte alla vara snälla och glada ett tag? Jag orkar verkligen inte med surheter nu. Det är en miljon saker, minst, som ska ros i land, och det funkar inte om jag dessutom ska peppa folk också! Det räcker väl att jag måste peppa mig själv, för det är det minsann ingen annan som gör!

Nu ljög jag lite mycket, det är många som peppar, och det händer en massa roliga och positiva grejer. Så varför fokuserar jag på de få negativa, och ofta inte ens riktade mot mig, ord som folk slänger ur sig för att de har ett för jävligt liv själva och inte orkar unna andra att må bättre?

Och det här med att man hör mer än vad folk faktiskt säger? Att man alltid tolkar saker och till till det sämre? Kan jag inte sluta med det genast?!? Det skulle underlätta sååå mycket!

För egentligen är ju allt bra.

Jag har hittat en tjej (eller hon har tagit kontakt med mig), nyinflyttad i byn, som vill hjälpa mig med hästarna, och min känsla säger mig att hon kanske kan funka, att jag nog förmodligen kan stå ut med att hon håller på med mina hästar. Det är ju jättebra! Att sen hovslagaren har gjort nåt som gör att jag allvarligt överväger att byta ut honom är som att ha ett sandkorn i skon, det gnager men egentligen vet man att det inte är nån fara, det ordnar sig.

Orvar har konstiga skorvar på kroppen, men det är nog ingen fara för jag märker ingen ömhet när jag klappar (och pillar skorvar). Lite trist är det att Orvar och Oliver inte riktigt verkar tåla varandra just nu, jag vet inte varför, men jag hoppas att det går över innan det blir så kallt ute att de vill vara inne mest hela tiden. Det vore ju synd om Orvar måste gömma sig under soffan hela dagarna när jag är på jobbet...

Jag är så trött. Hela tiden. Jämt. Ändå sover jag rätt bra tycker jag, jag har inte så ont för tillfället och det är ju bra! Men den här omställningen av klockan två gånger om året tar knäcken på mig!

Jag vill inte tala om för nån hur de ska utföra sina jobb, allra helst när det handlar om sånt som jag inte kan så bra. Det är inte jag som har bestämt att jobbet skulle faktureras från första början, och det är inte jag som har tagit tillbaka det beslutet. Så om det är krångligt att kreditera en faktura så är det inte mitt fel. Jag kan inte ekonomisystemet, jag vet inte vad som händer, bara gör så att det blir rätt, för jag ska inte betala kalaset!

För övrigt tycker jag inte att det är orimligt att förvänta sig att man kan få svar på sin jobbansökan, vars sista ansökningsdag var för två månader sen. Klart jag fattar att jag inte har fått jobbet, men ett svar kan man väl få ändå? (Ska jag säga som är mycket medveten om så mycket tid en rekrytering tar, men jag tror inte att det var över hundra stycken som sökte tjänsten som jag sökte.) Inte vet jag heller om jag ville ha det där jobbet egentligen, långt att åka och varaktigheten är lite i osäkraste laget. Men ändå!!!

Vi hade personalfest i fredags. Det blev så bra! God mat, bra musik och mycket prat. Precis som det ska vara.

Jag hjälpte en kompis att hämta hem en häst långt bortifrån förra helgen. Vi åkte lördag och kom hem söndag. Det var såklart jobbigt att köra långt utan möjlighet till avbyte då ekipaget krävde BE-behörighet, men sällskapet var det bästa och det var sååå värt det. Det är roligt att hjälpa någon som visar så tydligt att han eller hon uppskattar det!

Det fanns planer för den här helgen med, men de blev inställda och det kanske var lika bra. Jag behöver nog lite lugn, ro och ensamhet en stund. Man borde väl inte önska sig heldagsspöregn egentligen, men faktiskt så gör jag det. Då har man inte så många andra val än att ta en inomhusdag bestående av läsning, läsning och lite mer läsning. Sånt regn blir det inte den här helgen enligt prognosen, men det borde väl komma nån gång?

Nu vill jag sova, så då avslutar jag detta inlägg.

3 kommentarer:

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Livet alltså. Så mycket stök och bök. Och som om inte det räcker, så är hjärnspökena där och hjälper till också. Dumt. Jag tycker definitivt att jobbet borde ha hört av sig! Tillhör vanligt hyfs. Kram på dig!

Ulrika sa...

Livet i all sin prakt och sen huvudet som gör sitt. Kram på dig och se till att ta en spöregndag oavsett väder!

Tess sa...

Ja tänk det där huvudet som ska lägga näsan i blöt hela tiden! Varför inte ägna mig åt bara mitt och låta andra sköta sitt? Jag löser inga världsproblem i alla fall...