lördag, december 10, 2016

Kvällens fråga.

Tittar på Så mycket bättre, avsnittet där de hyllar Ted Gärdestad. Teds bror Kennet är inbjuden.

Jag undrar hur det är att leva hela sitt liv som någons bror, trots att han har varit död så länge? Alltså, jag menar, kan man gå vidare och verkligen leva sitt eget liv när man är så starkt sammankopplad med en annan person? Kan man sörja klart? Eller har man ett sår som aldrig läker? Som rivs upp om och om igen?

Jag fattar att han så klart har familj och vänner som ser honom som en egen individ, men för oss andra, den stora massan, är han ju Teds bror, han som skrev texterna till låtarna som Ted sjöng, han som blev kvar, han som ständigt ska hylla Teds minne...

Jag hade nog inte orkat leva ett sånt liv.

2 kommentarer:

Katarina sa...

Fast den stora massan vet ju inte ens vilka du och jag är och det är ju inget problem för oss. (Iallafall inte för mig.) Och artisterna verkade ju se honom som en briljant textförfattare. Han har ju även skrivit texter till andra. Och han har en karriär som arkitekt.

Tess sa...

Där ser man vad man vet!

Jag visste bara att han är Teds bror typ... Å andra sidan, om jag hade varit lite mer intresserad hade jag ju kunnat googla lite, så hade jag sluppit känna mig illa till mods.