måndag, september 22, 2008

Lyckan var med oss idag.

I morse inträffade en arbetsplatsolycka här på bygget.

Det var en liten personbil som "missade" att det stod en lastbil med TMA-kudde mitt i vägen. Föraren försökte i och för sig att väja undan i sista sekunden, men tog ändå vänstra hörnet på "kudden" och totalkvaddade sin bil.

Polisen tillkallades så klart, en ny sån där TMA-kudde kostar i runda slängar 100 000 kr och blir därför en försäkringsfråga. Kollegan O fick blåsa för att kolla nykterheten, men vi tror att polisen misstänker att personbilsföraren var narkotikapåverkad för dels blev han ögonlyst och kroppsvisiterad, hela bilen söktes igenom och sen fick han följa med till polisstationen.

Vi försökte övertala kollegan O att han skulle göra ett läkarbesök för att få olyckan dokumenterad. Visserligen tog TMA-kudden upp den mesta krockkraften, det är ju det den är till för, men O hade ändå känt att lastbilen ryckte till.

Senare på dagen kände O av lite värk i nacken och jag fick äntligen ringa och boka tid hos doktorn så att olyckan kunde dokumenteras. Naturligtvis ska jag skriva en tillbudsrapport också.

Skönt i alla fall att det gick så bra!

Inga kommentarer: