söndag, oktober 31, 2010

Papper.

Den extra timmen jag fick till förfogande i och med omställningen till vintertid (katterna och hunden fattar ju inte att klockan helt plötsligt är en timme mindre) ägnade jag åt papper.

Papper som i fakturor. Som ska bokföras.

Nu sitter alla fakturorna i en pärm i alla fall. "Bara" bokföringen kvar.

Det var att bokföra Spader Madame skulle lära mig innan hon flyttade hade jag tänkt. Men sen glömde jag bort det igen. Och vips hade hon tagit sitt pick och pack och lämnat Lilla Byn.

Alltså, jag väl bokfört i ett par år, men det har inte blivit rätt. Sist lämnade jag iväg mina papper för deklaration, och gissa om han hittade en massa fel... Nog för att jag tycker att ändamålet för skatt är bra för det mesta, men jag vill ju inte betala mer än jag behöver!

Kanske jag skulle ta och boka en tid hos den här bokföringskillen så han får gå igenom med mig hur jag ska göra för att det ska blir rätt från början? Det skulle ju kunna vara väl investerade pengar. Han är dessutom specialiserad på lantbruk vilket underlättar med tanke på alla specialregler.

3 kommentarer:

Spader Madame sa...

Ja om det finns en sådan kille -och han är trevlig, singel samt kan framföra fordon av det slag som önskas - så ska det bokas tider. Många. Annars kan det vara bra ändå. Fast det så klart, en annan tycker ju bokföring är superkul.

Tess sa...

Nu har jag ju aldrig träffat personen i fråga, men jag tvivlar på att han uppfyller mina kriterier... ;-)

Jag är helt övertygad om att jag skulle ha mycket roligare lektioner tillsammans med dig!

Spader Madame sa...

Men av någon, underlig/obegriplig anledning är Spader INTE specialist på lantbruk!