måndag, december 08, 2014

Musikhjälpen.

Ni är väl med?

6 kommentarer:

yllet sa...

jaaa!! längtat så. vet inte vad jag ska önska för låtar.
jag har ju varit med! blev uppringd och fnittrade i radio.
herregud.

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Fast jag är lite sur på den insamling som ligger etta :/

Spader Madame sa...

Alltså, jag har hunnit med det här typ noll. Så klart ska jag önska.

Tess sa...

Iwnkc: Men bryter inte den insamlingen mot Public Services namnregler?

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Jo man tycker ju det :/

Tess sa...

Aha! På det allvetande bukefalos.com får man alla svar man behöver...
"Så här är det - vi vill inte att man använder Musikhjälpen för att driva egna kampanjer, oberoende av om det gäller att legalisera droger, driva politiska partier eller promota andra idéer. Samtidigt måste vi skilja på insamlingen och radiosändningen. För sändningar i public service har vi ett antal lagar och förordningar som reglerar hur vi får presentera olika saker. Droger är ett område som regleras där, politiska ställningstaganden ett annat. Vill man ha chansen att få sitt initiativ omnämnt i radio (eller TV) måste man följa de reglerna. Därför har vi kontaktat initiativ som har namn som vi inte fritt kan publicera i sändning och frågat dem vad som är viktigast - att samla in pengar till Musikhjälpen och lyfta hiv/aids-problematiken eller att använda Musikhjälpen och alla engagerade människor ute i landet för att promota sin egen agenda. Vill de satsa på insamlingen så erbjuder vi dem möjligheten att byta namn på den.

Själva insamlingen hanteras av Radiohjälpen. Radiohjälpen kan inte agera censurmyndighet och tala om för alla initiativ vad de får kalla sig. Där har vi satt upp regler som går ut på att man måste följa svensk lagstiftning, man får t ex inte begå hatbrott eller hota någon och man får heller inte ägna sig åt förtal eller att hänga ut enskilda individer. Vi övervakar nu alla nyregistrerade initiativ och stoppar övertramp meddetsamma.

Därför har vi, efter samråd mellan Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen, valt att hantera sändning och insamling på lite olika sätt. Det viktiga är att skapa ett engagemang för Musikhjälpen, inte att kapa Musikhjälpen för sina egna ändamål. Vi tror att 99% av er som följer Musikhjälpen ställer upp på detta och därför vill vi huvudsakligen lita till det sunda förnuftet när det gäller vad insamlingarna kallas. Men det är också viktigt att alla ska kunna engagera sig i Musikhjälpen och inte känna att den används för andra syften än man kan stå för själv. Därför kommer vi aldrig att lyfta initiativ som har en annan agenda än Musikhjälpens egen.

Jag hoppas att detta förklarar hur vi tänker. Tack för ditt stöd till Musikhjälpen och vi hoppas tillsammans kunna lyfta det till nya höjder i år.

Med vänliga hälsningar

Per Byman
Generalsekreterare Radiohjälpen"