tisdag, januari 09, 2018

På äventyr. Eller: Varför har mammor alltid rätt?

Igår frågade min mor om jag inte var orolig för att hästarna skulle gå ut på älven. (Dagtid går de i en hage som gränsar mot älven, och det finns inget staket där.) Neeej då, svarade jag självsäkert, de går ingenstans, de vet ju var maten finns!

Idag när jag kom hem var Slaufa ensam hemma. Visserligen gnäggade hon, men jag tänkte att de andra två var ute i hagen någonstans, så jag passade på att ge Slaufa lite extra hö och sen gick jag in. Slökollade lite på fejjan när jag fick se att nån hade lagt ut att de hade hittat två lösa hästar i en by rakt över älven härifrån sett.

Mycket snabbt insåg jag att det var MINA två hästar som var upphittade... Stelpa och Bangsi har gått över älven på isen, som är förrädisk då den inte hann att frysa till ordentligt innan all den här snön kom, och sen gett sig ut på upptäcktsfärd. En himla tur att de inte dränkte sig, och en himla tur att det var rätt människor som hittade dem!

Det var bara att koppla på hästtransporten och åka och hämta hem dem, och nu är det vinterhagen som gäller för dem, dygnet runt...

Jag är helt övertygad om att det är Stelpa som har dragit iväg med Bangsi, Stelpa är ingen följare. Mer konstigt är att Slaufa inte också följde med, men hon är en mycket speciell häst med en skarp hjärna och hon kan helt enkelt ha bestämt sig för att det som Stelpa och Bangsi gjorde var emot reglerna (hon är hagens polis), och därför valde hon att stanna hemma.

Nåja, somliga straffar karma direkt och Bangsi fick, efter avlämnandet av Stelpa hemma, åka raka vägen till ridhuset för terminens första ridlektion. Det var riktigt roligt, åtminstone för mig... =)

5 kommentarer:

nillas liv på pinnen sa...

Oj! Spännande att vara hästägare!

Spader Madame sa...

Åh, jag läste också om de lösa hästarna. Det är inte lätt när man inte har alla hemma. Har jag hört.

Tess sa...

Nilla: Ibland är det jättespännande! Alldeles för spännande till och med...

Spader: Nä, det är nog bäst att ha alla hästar hemma! Hela tiden.

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Men du! Vilken tur att det inte hände något med dem <3

Tess sa...

Skoja inte... Jag klarar inte ens att tänka tanken hur det skulle ha varit om de hade gått genom isen.