måndag, augusti 04, 2008

Träning.

Igår var det dags. Dags för fölens första besök av farbror Hovslagaren.

Träningen påbörjades i och för sig redan på lördagen då alla fem hästarna skulle hämtas hem eftersom fölen inte är vana vid grimma och framförallt inte vana att ledas i grimma. Förutom att Bangsi tyckte att asfalten var jätteläskig och krävde en halvtimme med lock och pock (för tro inte att man kan tvinga honom till någonting - överhuvudtaget - så liten han är) innan han behagade gå över så skötte sig fölen jättebra!

På söndagen så dök då farbror Hovis upp och efter att ha skott Kråkan och verkat Stelpa så blev det bäbisarnas tur. Bangsi blev först ut och som den hingst han faktiskt är så var det inte populärt att nån skulle ta i hans ben och fötter, men när han märkte att ingen ville honom nåt ont så accepterade han att Hovis lyfte hovarna och petade lite i dem. Hans hovar var fina precis som de var, så nåt mer än lite pet och kläm blev det inte. Liljas hovar var lite längre så där blev det lite puts med hjälp av hovtången, men hon stod som ett ljus - superduktig!

Men det jag tyckte var roligast av allt den dagen var att när hästarna sen skulle upp till sommarhagen och grimmorna skulle på igen så behövde jag inte tränga upp fölen mot en vägg, utan de stod stilla ändå medan jag trädde på grimman!

Inga kommentarer: