söndag, april 04, 2010

11 timmar.

Hoppsan. Det har inlagget skulle jag egentligen ha skrivit i morgon. Men jag gillade inte Battambang. Och det fanns inte sa mycket att gora heller.

Fast vi tog massage. En timme kostade 50 kr. (Nej, jag har inte glomt en nolla.) Det finns en organisation har som heter Seeing hands, det ar blinda och synskadade som utbildas till massorer sa att de ska slippa tigga. Det var bra, fast jag gillar inte nar de drar i fingrarna och tarna.

Hur som helst. Vi valde att aka vidare redan idag. Enligt killen i hotellreceptionen skulle det vara mojligt att aka hela vagen fran Battambang till Sihanoukville pa en dag - fast naturligtvis skulle vi behova byta buss i Phnom Penh. Och eftersom tidtabellerna brukar hallas sa dar bra kandes det ju lite osakert om vi verkligen skulle ta oss hela vagen.

Det blev en lang resa... Men 11 timmar senare anlande vi till Sihanoukville och kusten, helt enligt den kambodjanska tidtabellen. Hade resan foretagits i Sverige hade bussbolaget formodligen stamts pa miljonbelopp av alla stressade resenarer som blivit forsenade. Har i Kambodja finns det inga stressade manniskor. Alla ar sa lyckliga att de kommer fram overhuvudtaget.

Efter en spannande taxitur med Mr Lucky (jo, han heter sa - det star sa pa hans visitkort) slappte han av oss vid Orchidee Guesthouse (fast han ville helst skjutsa oss till ett annat Guest house) och vi hade tur och fick ett rum dar i tva natter. Vi ska bo dar i natt och trivs vi sa bor vi formodligen en natt till medan vi letar reda pa ett annat hotell att bo ett par natter pa eller om vi valjer att aka vidare.

I morgon ska vi i alla fall utforska stranden och havet!

2 kommentarer:

Visitkort sa...

Mr Lucky! Skönt namn! Kramar Eva

Visitkort sa...

Mr Lucky! Skönt namn! Kramar Eva