söndag, oktober 31, 2010

Söndag kväll.

Kl 18 - LA Ink
Kl 19 - Amazing Race
Kl 20 - Starke Man (Fast är det så himla bra egentligen?)
Kl 20.30 - Parlamentet
Kl 21 - Typ läggdags, de filmer som börjar nu orkar jag ändå inte se slutet på och hur kul är det att inte få se upplösningen...

Papper.

Den extra timmen jag fick till förfogande i och med omställningen till vintertid (katterna och hunden fattar ju inte att klockan helt plötsligt är en timme mindre) ägnade jag åt papper.

Papper som i fakturor. Som ska bokföras.

Nu sitter alla fakturorna i en pärm i alla fall. "Bara" bokföringen kvar.

Det var att bokföra Spader Madame skulle lära mig innan hon flyttade hade jag tänkt. Men sen glömde jag bort det igen. Och vips hade hon tagit sitt pick och pack och lämnat Lilla Byn.

Alltså, jag väl bokfört i ett par år, men det har inte blivit rätt. Sist lämnade jag iväg mina papper för deklaration, och gissa om han hittade en massa fel... Nog för att jag tycker att ändamålet för skatt är bra för det mesta, men jag vill ju inte betala mer än jag behöver!

Kanske jag skulle ta och boka en tid hos den här bokföringskillen så han får gå igenom med mig hur jag ska göra för att det ska blir rätt från början? Det skulle ju kunna vara väl investerade pengar. Han är dessutom specialiserad på lantbruk vilket underlättar med tanke på alla specialregler.

lördag, oktober 30, 2010

Frukostnyheter.

Jag har tagit en tremånaders provprenumeration på lokaltidningen. Jag behöver tidningar så jag kan göra eld i min braskamin...

I torsdags fick jag första numret. Idag tänkte jag att det kanske kunde vara trevligt att läsa tidningen medan jag åt frukost.

De flesta tänker nu: "Jaha, än sen, det är väl bara att gå till dörren och hämta tidningen?!?"

Nja, inte riktigt. Min postlåda bor inte vid tomtgränsen precis. För mig blir det 1,5 km tur och retur.

Ifall nån tror att jag bor centralt???

söndag, oktober 24, 2010

Halleluja...

Faktiskt. Jag lyckades!

Mina köttfärsbiffar med trattkantareller i blev goda!!!

14 mil.

Dagen började med ett sms: "Vaken och hemma?"

Jajjemen, jag var både vaken och hemma, hade precis börjat fundera över dagens frukost. Stackars H däremot var inte särskilt sugen på frukost. Hon hade ont i magen. Jätteont i magen. Så ont att hon ville att jag skulle skjutsa henne till närmaste akutmottagning. Som ligger sju mil bort.

Väl framme hade hon tur och fick träffa läkaren direkt som tog prover och gav smärtstillande. Provsvaren dröjde lite, men till slut bekräftade läkaren att det var blindtarmsinflammation och jag fick lämna H och styra kosan hemåt själv.

H´s sambo ringde för nån timme sen och berättade att hon då väntade på narkosläkaren. Förmodligen kan de avlägsna blindtarmen genom en titthålsoperation, och det är ju ett ganska lindrigt ingrepp.

Skönt tycker jag att det inte var nåt allvarligare än en blindtarm, och skönt att veta varför man har ont.

fredag, oktober 22, 2010

Kärlek...


Jag vill vara en katt i mitt nästa liv.

torsdag, oktober 21, 2010

Vintern i antågande.

Nu är bilen laddad med motorvärmare och kupévärmare. Den startar vid 4-tiden i morgon bitti. Det borde betyda att jag slipper skrapa rutor och frysa rumpan av mig.

Jag har även börjat fundera på att byta till vinterdäck. Antingen ska jag hota lillebror eller så ska jag be mina kollegor snällt om hjälp. (Jo, jag kan själv - men jag VILL inte.)

Fakta.

Jag hatar (för tillfället) mitt kylskåp.

Eller rättare sagt lampan i kylskåpet.

Punkt.


Edit: Nu har jag pallat upp mitt kylskåp så det inte lutar framåt längre. Kanske att problemet försvinner då???

söndag, oktober 17, 2010

Och så var de bara 12...

Slaktbilen kom idag och hämtade "den stora bruna". (Vi anlitar ett lokalt slakteri med egen bil, skönt att veta att det inte är någon lång och onödigt plågsam transport!)

Det känns väl sådär att veta vad som väntar henne. Hon är okej mot folk, men mot sina kokompisar är hon en riktig ragata. Alldeles för ranghög. Så ranghög att tjuren inte fick en chans att göra "sitt jobb". Och en ko som aldrig får kalv har man inte råd med i längden...

Betydligt värre känns det att jag idag har stoppat in "10-an", världens snällaste ko, i frysen i form av färs. Men hon hade inte orkat en vinter till med sina onda ben.

torsdag, oktober 14, 2010

Planer?

Blir det måhända svampplockning till helgen???

Fast utan hund den här gången, så man slipper vara rädd att björnarna ska gå till anfall mot honom i alla fall. Sen är det bara att hoppas att man inte kommer att höra några visslingar när man är som längst från bilen...

onsdag, oktober 13, 2010

Hallå där matte!

Nu ligger katten Orvar på golvet framför brasan och blänger på mig.

Han tycker att det är dags för oss att gå och lägga oss. Fast jag vill gärna elda en stund till först så jag slipper frysa i natt.

Ved är gratis - el är jättedyrt.

Alltså eldar jag.

Om man skulle jämföra...

Gruvkillarna i Chile har ju dragit högsta vinsten idag och det unnar jag dem såklart! Ovan jord stod vänner, familj, journalister och presidenten och applåderade och skanderade chilenska hejarramsor.

Kan ni tänka er motsvarande i Sverige?

Ett gäng lyckliga svenskar med kungen, drottningen och statsministern i spetsen som står och skriksjunger:

SVÄÄÄRJEEE - TJALALALA!

måndag, oktober 11, 2010

Bara så där.

Jag hade två missade samtal när jag kom hem. Det ena var från vännen K och jag ringde upp henne.

"Vill du ha torkade trattkantareller?"

Vad svarar man???

-"JAAA!!!"

Intet nytt under solen.

Och här sitter jag framför datorn/TVn istället för att packa för "utflykten" till Umeå i morgon...



Edit: Å andra sidan, hur många ombyten behöver man för att åka bil?

Bloggträff.

Jag har varit till den Stora Staden på bloggträff! I fredags. Eller ja, jag var förstås kvar i den Stora Staden ända tills igår.

Men åter till bloggträffen!

Vi var 15 glada bloggerskor som träffades på en restaurang för en bit mat och massor med prat. Den gemensamma nämnaren och tillika fenomenal festfixare var Miss Upsey Daisy, men jag hade förmånen att även känna både Spader Madame och Loppanlej sen tidigare.

Lite lustigt det där med bloggträff, för det enda man egentligen har gemensamt är just att man bloggar. Och man kan ju inte riktigt säga att en blogg är en blogg är en blogg, för man kan ju blogga om så olika saker, precis allt mellan himmel och jord. Och lite till.

Så vad pratar man om på en bloggträff? Jo, såklart om allt mellan himmel och jord. Och lite till. Man kan ju säga att ingen av de jag pratade med har ett liv som liknar mitt, men de var trevliga ändå... ;-) Skämt åsido, jag tycker att det är roligare att höra andra berätta om sina liv än att själv berätta om mitt eget. Inte för att jag vill byta till deras liv, absolut inte, utan för att det är intressant att lyssna om världen utanför min, en värld som består av annat än gator och hästar...

Ett stort tack till alla som hjälpte till att göra kvällen så lyckad, och ett extra tack till Miss UD som fixade ihop alltsammans!

torsdag, oktober 07, 2010

Faktiskt!

Jodå. Det finns positiva saker med att vakna mitt i natten och vara törstig.

Jag upptäckte nämligen att lampan i mitt kylskåp var tänd fastän dörren var ordentligt stängd. Man såg att det liksom lyste genom gummilisten. Och jag som har varit irriterad över att grejerna på översta hyllan aldrig är lika kalla som de andra grejerna... (Lampan sitter i kylskåpstaket.)

Det är ju så att det mesta här hemma (nu överdriver jag men det känns lite så) är ett provisorium, så även kylskåpets placering. Det lutar lite käckt så där. Tänk "lutande tornet i Pisa". Golvet är inte klart så jag orkar väl inte riktigt bry mig om att räta upp kylskåpet. Det lutar ju inte så mycket att det riskerar att välta precis. Men nu har jag tejpat fast en ihopvikt papperslapp på översidan av dörren så nu släcks lampan när den stängs. Bra va´?!?

söndag, oktober 03, 2010

Skogens skafferi.


Detta är en del av all svamp vi hittade idag. Det fanns nästan hur mycket som helst på ett ställe, så det var jätteroligt att plocka! Jag åker gärna dit igen - trots att det är gott om björn i trakten... Förmodligen var det nämligen en sån som Basse och min kompis H såg precis när vi var på väg mot bilen igen. En situation jag inte kände mig helt bekväm med kan vi ta och bestämma.

lördag, oktober 02, 2010

Semester.


Jag har tagit semester. Kommer tillbaka i morgon...