tisdag, oktober 07, 2014

Falukorv och mjölkstuvade makaroner.

Ja, det var vad som fanns i min matlåda idag, och efter en förmiddags utomhusjobb i snålblåst och inte särskilt många plusgrader så var jag rejält hungrig (och frusen).

In i micron med lådan, och sen började jag äta. Efter ett par tuggor tyckte jag att en mindre angenäm bismak kom fram, och jag började syna maten mer noggrant. Minsann om jag inte upptäckte några enstaka vita mögelfläckar!

Basse fick korvskivorna som såg mögelfria ut (jag har bättre ögon än en hök när det gäller att hitta mögelprickar), själv ringde jag närmaste grillkök och beställde onyttig, men god, mat. Jag kan numret utantill, för jag har jobbat där - kvällar, helger och lov i sju år under gymnasie- och högskoletiden. Är det så för er också, att ni kommer ihåg en hel massa telefonnummer sen tiden före mobiltelefonens telefonbok? Och makaronerna hamnade i soporna.

Efter en stunds funderande kom jag på att det inte alls var nu i helgen jag lagade maten, utan förra helgen. Men det borde ändå inte ha varit mögel på, för allting håller i hundra år som står i min kyl. Åtminstone allting förutom just den här matlådan, uppenbarligen.

Men nu är jag mätt. (Enåsextifyraochenhalv ifall ni undrar.)

1 kommentar:

Miss Upsey Daisy sa...

Blä... Din stackare fast det fick ju en bra lösning ändå ;-)