måndag, mars 19, 2007

Fler tankar kring Nollvisionen.

Tänkte på det här med Nollvision och att köra noll km/h.

Vägverket vill ju spara pengar.

Om Nollvisionen innebär att man ska köra noll km/h betyder det ju att alla stannar hemma. Om alla stannar hemma behöver inte vägarna plogas, saltas eller dikas. Inget slitage - inget underhåll krävs. Det blir jättebilligt!

Då kan vi även avskeda alla vägarbetare på driften samt de tjänstemän på regionerna som bestämmer över driftområdena.

Om det inte blir nåt slitage på de redan byggda vägarna och ÅDT´n blir noll innebär det att inga nya vägar behöver byggas heller. Då kan alla vägarbetare på Anläggning också kickas. Likaså alla projektledare och byggledare. Och alla vägarbetare på de privata anläggningsföretagen avskedas också.

Då har de på Vägverkets HK i Borlänge inte heller nåt att göra längre, så då kan vi lägga ner hela verket. Tänk med pengar vi sparar åt skattebetalarna!

Visserligen ökar arbetslöshetskostnaden för staten, men vaddå? Det är ju en helt annan kassa...

Å andra sidan, antalet glesbygdsbor kommer snabbt att decimeras pga matbrist och diverse sjukdomar. Mattransporterna tvingas ju läggas ner och vilken ambulans kommer fram på obefintliga vägar? Då minskar ju antalet som lever på A-kassa! Dessutom får man inte A-kassa så länge. Inga pengar - ingen mat, ingen el, ingen värme. Många äldre får inte längre den vård de behöver, ja då lyfter de inte pension i så många år och det blir billigare för staten. Då alla vägar är ur funktion så kan man inte heller flytta till nån större ort, speciellt som rälsbussen inte heller går då de inte fungerar när det är minusgrader ute.

Så förbjud all vägtrafik så ska Sverige bli rikt igen!

Inga kommentarer: