måndag, maj 11, 2009

Bestulen?

Jag kollade lamporna på min husvagn idag inför besiktningen på måndag.

Det är ju inte så lätt att kolla backljus och bromsljus själv, men men hjälp av en fyllhammare lyckades jag kolla bromsljusen i alla fall. Efter lite klurande kom jag på hur jag skulle kolla backljusen, men där lyste ingen av dem.

In efter en stjärnmejsel, skruvade av glasen - bara för att upptäcka att det inte satt några lampor i! Många tankar for genom huvudet, framförallt att nån "lånat" lamporna utan att fråga.

För säkerhets skull ringde jag förre ägaren och frågade lite fint om backljusen. Han skrattade så han nästan satte i halsen. Backljusen har aldrig någonsin fungerat. Det finns inte ens en lag om att det måste finnas backljus på släpvagnar av någon sort...

Och när jag tänker efter riktigt noga så berättade han nog det här när jag köpte husvagnen, men troligtvis var jag så nervös inför att köra ett helt okänt ekipage stort som ett helt slagskepp att jag helt enkelt inte tog in informationen. Nåja, nu vet jag! Och bara jag byter en av positionslamporna så ökar chanserna för att husvagnen ska gå igenom besiktningen UA.

Sedan återstår "bara" försäljningen...

3 kommentarer:

Spader Madame sa...

Vilken tur att jag har hunnit köpa en lägenhet -så att jag slipper veckopendla med en husvagn -utan bakljus! Tsss...

Tess sa...

Näää, bakljus finns - men inte baCkljus!

Och JAG tycker att det är synd att jag inte lyckades hålla kvar Spader ett tag till...

Spader Madame sa...

Okej -backar gör man ju ändå aldrig med en husvagn...

Vi ska ju hinna men en eller kanske till och med två dansbandsveckor först!