torsdag, maj 07, 2009

Flockliv.

Igår släppte vi hästarna i sommarhagen!

Meningen var att ett ettårigt arabsto skulle gå tillsammans med våra islänningar, men hon var så rädd för våra hästar att vi fick ge upp. I två timmar försökte vi få henne att få kontakt med Kråkan, Lilja och Bangsi, men till slut gav vi upp.

Kråkan var väl inte världens snällaste och Bangsi upplyste henne om att han minsann är hingst - om än inte könsmogen... Lilja höll sig mest i bakgrunden.

Trots att vi höll undan Kråkan så fortsatte Missy att springa, hon tog ingen som helst kontakt med våra åringar och när de försökte ta kontakt med henne flydde hon. Mina åringar är väl sisådär två decimeter lägre än henne...

Efter att Missy sprang genom stängseltråden tog vi beslutet att ge upp, och hon fick åka hem igen. Därefter släppte vi ihop våra hästar med grannens två islandsvalacker. Det blev lite skrik, men Kråkan skyddade åringarna genom att faktiskt valla bort Hrimnir, och vi kunde lämna hästarna utan att behöva känna oss oroliga för krångel och tjafs.

Nu ikväll var jag och grannen dit och lade ut hö åt hästarna, och om nån dag har nog lugnet fallit över livet i hagen. Det är lite tjorvigt mellan åringarna och Hrimnir, men inget att oroa sig för. Det går över...

1 kommentar:

Spader Madame sa...

Som på vilken arbetplats som helst alltså! Värsta helgkramen till dig!