fredag, januari 29, 2010

Hur svårt kan det vara?

Semla.

En semla är en vetebulle som man skär av toppen på. På en lyxig semla skärs toppen trekantig, på en standardsemla gör man det lätt för sig och så blir toppen rund.

Man gräver ur lite "inkråm" ur bullen och mosar ihop med mandelmassa och lite mjölk. Blandningen hälls tillbaka i bullen.

Därefter en (stor) klick grädde, på med toppen och avsluta med att pudra på florsocker.


Om en semla innehåller vaniljkräm istället för mandelmassa så ÄR DET INGEN SEMLA. Hur svårt kan det vara???

//Hälsningar "Lurad och besviken".

4 kommentarer:

Eva sa...

Jag köpte semlor här en dag men inte var det nån semla inte...vaniljkräm var det i den semlan, vilket fiasko alltså!!! Numera måste man läsa NOGA på lappen vad som finns i lådan med semlor!

Tess sa...

Eller hur! Jag förstår inte hur de ens kan få skriva på kartongen att den innehåller semlor när det inte är riktiga semlor i? Jag menar, man läser inte innehållsförteckningen (eller jo, NUMER gör man det) för att ta reda på om det är mandelmassa eller vaniljfyllning...

Spader Madame sa...

Usch! Semla är grejen -men mandelmassa ska det vara. Åt tre (3!) igår!!!

Tess sa...

Åh! Nu imponerade du på mig!!!

Spader äääger!