fredag, februari 15, 2008

Långpromenad.


Idag har det varit lite mer moln på himlen än igår och i förrgår. Det innebär inte att solen inte steker ändå. Men det var i alla fall ett par grader mindre hett.

Först tänkte jag och A att vi skulle hyra cyklar och cykla till grannstranden Playa Carrillo, men surfkillen på hotellet sa att det var bättre att vänta en timme till ebb och sen gå längs Sámaras strand bortöver mot Playa Carrillo. Det var billigare, så vi valde det alternativet.

Killen sa att vi skulle gå så långt vi kunde på Sámaras strand, men vi blev lite osäkra och nästan längst bort såg vi vad som såg ut som en väg bort från stranden, så den tog vi. Det visade sig inte vara helt rätt då vi fick gå en ganska lång väg först på grus och sen på huvudvägen mellan Sámara och Carrillo. Men fram kom vi.

Det var flera som har rekommenderat ett besök på Playa Carrillo, men jag vet inte jag. Nog tycker jag att hotellets snutt av Playa Sámara är mycket bättre. Dels för att hotellet lånar ut solsängar/solstolar så man slipper ligga direkt på sanden, dels för att det finns mer skugga på "vår" strand och så finns det lunchställen i Sámara. Det såg vi inga vid Carrillo. Och då är det inte roligt när man blir hungrig om man heter Tess eller A... Så efter ett par timmar traskade vi tillbaka igen, men hittade då rätt väg vilket innebar att promenaden kortades ett par kilometer.

Det tackar man för när solen steker trots att himlen inte är klarblå!

Inga kommentarer: