fredag, februari 15, 2008

Planering.

Om en liten stund ska vi boka hotell i San José för de sista dagarna här i Costa Rica. Troligtvis kommer vi att välja samma hotell som vi bodde på första natten här. Det ligger centralt och, som det verkar, i ett ganska skapligt område. Det finns nämligen områden i San José man inte ska vandra runt i, inte ens dagtid. Dessutom är det gratis Internet och frukostbuffé med en massa god frukt på hotellet.

Vi ska även bestämma hur vi ska åka härfrån till huvudstaden på lördag. Antingen väljer vi det dyrare alternativet och då blir vi skjutsade från port till port, eller så väljer vi den billiga, lite mer spännande, lokala bussturen när man inte får släppa sin packning med blicken en sekund, men på nåt vis blir det mer "Costa Rica" över det hela. Sen blir man avsläppt på en bussterminal någonstans i San José där man får ta ett ännu fastare grepp om sin packning tills taxichauffören har trampat gaspedalen i botten (Fordonen här har inte reglerbar gaspedal som standardutrustning, men däremot både tuta och tvärnitsbromsar.) och alla elaka bovar hamnar på efterkälken.

Nej, så farligt är det inte, men visst måste man vara uppmärksam på sin packning och på omgivningen. Det finns folk som inte har stenkoll på vad som är mitt och ditt. Precis som överallt annars i världen.

Inga kommentarer: